tirsdag 2. november 2010

Pavlova med friske bær

En kjempegod kake du kan lage til selskaper istedenfor vanlig krem/marsipankake.
Jeg laget denne da pappa fylte år i går, og den ble tatt godt imot av gjestene :-)



Marengsbunnen:
5 romtempererte eggehviter
1/3 ts salt
2 dl sukker



1 pakke ferdig vaniljefyll
2 dl kremfløte
ca 400 g friske bær eller frukt




Sett stekeovnen på 125 grader, varmluft.



Skilleggehvitene fra plommene ved å knekke et egg i den ene hånden din. La hviten renne igjennom fingrene og du sitter igjen med kun plommen. Ha eggehvitene i en tørr bolle og pisk dem stive sammen med salt. Tilsett sukkeret og la det stå å piske på full hastighet i 5 minutter til sukkeret er oppløst og du har en fast masse.


Kle et bakebrett med bakepapir og bre marengsen utover til du får en sirkel på ca 26 cm i diameter.


Stek marengsbunnen på nederste rille i ovnen i en og en halv time til den har blitt helt tørr.
Dersom du har tid og lager bunnen dagen før den skal brukes kan du slå av ovnen når den er ferdig og sette ovnsdøra på gløtt, da kan den bare bli stående der til dagen etter.



Lag vaniljekremen etter anvisningen på pakken. Pisk krem av fløten uten å tilsette sukker og vend den inn i vaniljekremen. Fordel dette over marengsbunnen uten å ta det helt ut på kanten. Fordel friske bær over toppen på kaken, jeg brukte 200 g blåbær og 200 g bringebær.









2 kommentarer:

  1. Å herregud!! :D:D Gjett om jeg skal prøve denna her :D

    SvarSlett
  2. Ja, gjør det : D
    Den var utrolig god !

    SvarSlett