søndag 28. november 2010

Grove scones med kesam

Jeg lærte å bake scones da jeg var liten, men da besto oppskriften av masse smør og bare vanlig, lyst hvetemel. Her har jeg byttet ut smør med mager kesam og halvparten av hvetemelet med sammalt grov hvete - for en litt sunnere variant :-)


Til ca 18 scones trenger du:
4 dl hvetemel
4 dl sammalt hvete, grov - ev. fint
1 ts salt
6 ts bakepulver
1 beger (3 dl) mager kesam
1 dl vann


Sett stekeovnen på 250 grader.


Bland alt det tørre godt sammen i en bolle.
Ha i boksen med kesam og vannet og bland alt godt sammen til du får en jevn og fin deig, gjerne med hendene.


Kjevle ut deigen til en leiv som er ca 0,5 cm tykk, bruk et kjøkkenglass og stikk ut scones som du legger over på et bakepapirkledt brett.


Sett brettet på miderste rille i ovnen og stek dem i ca 8 minutter. Pass på, de blir fort for mye stekt siden varmen er såpass høy!


Server nystekte scones med for eksempel syltetøy og brunost


Mmm :-)

2 kommentarer:

  1. Mmmmm jeg savner myseost - det er en skam man ikke kan få det i Danmark =(

    De bedste hilsner

    Philip

    SvarSlett
  2. Knall gode! Jeg lagde med creme fraiche i stedet, men veldig gode for det. Takk for oppskrift!

    SvarSlett