fredag 26. november 2010

Spicy karbonader med couscous

Planen her var egentlig å lage kebabspyd, men da de ikke hadde trespyd på butikken ble det karbonader istedet. Smaken er jo den samme uansett :-)


Til to sultne personer finner du frem:

400 g kjøttdeig
1 liten løk, finhakka
0,5 dl vann
1 toppet ts kebabkrydder
1/4 ts salt
1/2 ts chiliflak
litt nykverna pepper

2 dl ukokt couscous
2 dl kokende vann
1 terning grønnsaksbuljong



Bland kjøttdeigen, vann, løk og krydder godt sammen i en bolle, dette gjør du alle best med hendene. Varm opp litt smør/olje i en stekepanne og form kjøttdeigblandingen til fire store karbonader, hver på ca 100 gram.


Stek karboandene godt gyldne på begge sider før du skrur ned varmen og lar de bli gjennomstekt.


Imens koker du opp vann til couscousen. Bland sammen couscous og buljong i en bolle, mål opp 2 dl kokende vann og hell over. Dra plastfilm over bollen og la det stå i 4 minutter.
Dra av plastfilmen og rør godt gjennom couscousen før du anretter den på en tallerken sammen med karbonadene - jeg serverte også sammen med litt barbeque-saus :)




Vel bekomme !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar