lørdag 6. november 2010

Fylt kyllingfilet med kryddersaus og couscous


En litt anderledes og spennende rett som ble utrolig god, prøv den du også !
Til to personer trenger du:

Kyllingfiletene:
2 kyllingfileter - 300 g
4 skiver chorizopølse
2 ts grønn pesto
2 staver fetaost på ca 5 cm, eller i terninger
salt og pepper
smør og olje til steking


Kryddersaus:

2 dl fløte
1 ts hvetemel
1 kyllingbuljongterning
80 g kremost - krydder
2 ts gressløk

evt. litt vann eller melk


Couscous:
1,5 dl couscous
1,5 dl vann
1 kyllingbuljongterning
1/2 finhakka paprika


Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær en lomme i hver av kyllingfiletene og fyll dem med fetaost, chorizopølse og pesto.
Brett filetene godt sammen igjen, evt. fest de med tannstikkere eller surr bacon/spekeskinke rundt dem. Krydre dem godt med salt og pepper på begge sider og brun dem raskt på hver side i ei stekepanne, legg dem over i en ildfast form og stek videre i ovnen til de er gjennomstekt. Dette tar ca 15 minutter.


I mellomtiden lager du sausen og couscousen.

Hell 2 dl fløte i en kjele sammen med 1 ts hvetemel. Bland det godt sammen og kok opp på svak varme under omrøring. Tilsett kyllingbuljong, kremost og gressløk og smak til sausen. Blir den for tykk eller sterk på smak kan du jevne den med litt vann eller melk.

Kok opp 1,5 dl vann. Legg couscousen i en bolle sammen med kyllingbuljongen. Hell over det kokende vannet og dekk bollen med plastfilm eller lignende. La det stå i 5 minutter før du tar av plasten og rører godt i couscousen. Finhakk en halv rød paprika og bland den godt inn.

Anrett ved å legge en seng av couscous på tallerkenen. Skjær kyllingfiletene i skiver og legg dem oppå og avslutt med litt av sausen - server :-)

2 kommentarer:

  1. Åhh, dette skal absolutt prøve ut, jeg elsker kylling og jeg elsker couscous:)
    klem fra siv anita, swimzy

    SvarSlett
  2. Dette var fantastisk mat, lagde i dag. Naaaam, anbefales.

    SvarSlett