søndag 7. november 2010

Salami - og fetaostpai

Perfekt, god mat til en søndagslunsj - og som metter godt!



Til å fylle en paiform trenger du:

Paiskallet:
3,5 dl hvetemel
130 gram smør
1/4 ts salt
3 ss kaldt vann

Fyllet:
200 g fetaost i terninger
70 g salami i biter
6 - 8 cherrytomater delt i to
1 beger lett Créme Fraîche
3 egg
salt og pepper
2 ts oregano


Sett stekeovnen på 225 grader.


Mål opp alt til paiskallet. Kjør det i en foodprocessor til det blir til en fast deig eller bruk hendene.




Trykk deigen ut i en paiform, pass på at det er jevnt ut over hele og at du får den godt opp langs kanten.
Bruk en gaffel og prikk små hull over hele bunnen. Sett den inn i ovnen og forhåndsstek i 10 minutter.


Etter ti minutter tar du paiskallet ut og senker temperaturen i ovnen til 200 grader.


Pisk sammen eggene og Créme Fraîche og bland inn salt, pepper og oregano.


Fordel fetaost og salami i paiskallet og hell over eggeblandingen.
Fordel halvdelene med cherrytomat over paien.



Sett paien inn i ovnen på 200 garder og la den steke i 30-35 minutter.
Sjekk at den er gjennomstekt.



Ta paien ut og la den stå i ca ti minuter til den får satt seg litt.


Skjær opp i porsjonsstykker og server gjerne med en salat til - vel bekomme !

3 kommentarer:

  1. Hei!! Kom nettopp over den fine bloggen din! Du er kjempe flink! Jeg har også laget min egen matblogg.. ta gjerne en tur innom:) www.noegodtpabordet.blogspot.com
    Jeg legger meg til som følger:)

    SvarSlett
  2. Hallo!
    Tusen takk for det, og i lige måde.
    Legger meg til som følger hos deg jeg også : )

    SvarSlett
  3. Åhh, dette ser nydelig ut, dette skal jeg absolutt prøve ut!
    Jeg har også en egen matblogg, legger deg til i blogglista mi:)

    http://swimzys-matblogg.blogspot.com/
    klem fra siv anita,swimzy

    SvarSlett