lørdag 13. november 2010

Eplepannekaker

Pannekaker er en kjempegod frokost man kan lage de morgenene man har litt ekstra god tid, lettvindt er det også.


Til ca 12 små pannekaker trenger du:

2 epler, skrelt og revet

3,5 dl hvetemel
0,5 dl sukker
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel

1 egg
2,5 dl melk

litt smør til steking

i tillegg; det du vil ha av tilbehør, for eksempel kanel, sukker, lønnesirup og syltetøy.



Skrell eplene og riv dem på et grovt rivjern eller i en foodprocessor.


Mål opp og bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.


Pisk sammen egg og melk og tilsett det over i melblandingen litt etter ltt mens du rører godt til du får en klumfri røre. Ha i eplene og rør alt godt sammen.


La røren stå og svelle noen minutter på benken før du varmer opp en non-stick stekepanne med lit smør. Hell små øser med røre i panna og stek pannekakene til de er gyldne på begge sider, pass på at de er gjennomstekte.


Fortsett slik til du har brukt opp all røra, eller så kan du oppbevare den i kjøleskapet i et par dager.

 Server nystekte pannekaker med det tilbehøret du ønsker og gjerne et glass melk :-)

1 kommentar: