Tradisjonell gresk rett.
Til 4 personer trenger du:
2 auberginer
400 g kvernet lammekjøtt
1 boks hakkede tomater
Til 4 personer trenger du:
2 auberginer
400 g kvernet lammekjøtt
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 løk
1 fedd hvitløk, revet
1 terning grønnsakbuljong
1,5 dl vann
salt og pepper
2 knuste laurbærblad
2 ts oregano
Ostesaus:
50 g smør
50 g hvetemel
5 dl hvetemel
200 g revet hvitost
3 egg
1/2 ts salt
litt revet muskat
1 fedd hvitløk, revet
1 terning grønnsakbuljong
1,5 dl vann
salt og pepper
2 knuste laurbærblad
2 ts oregano
Ostesaus:
50 g smør
50 g hvetemel
5 dl hvetemel
200 g revet hvitost
3 egg
1/2 ts salt
litt revet muskat
Sett ovnen på 180 grader.
Vask og skjær auberginene og skjær dem i skiver. Stek dem raskt i en panne og legg dem til side.
Stek kjøttet på sterk varme i en panne sammen med løk og hvitløk. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, buljong og vann. Rør godt og la det koke opp. Smal til med krydderene og sett på et lokk, skru ned varmen og la det småputre i 20 minutter.
Imens smelter du smør i en kjele, tilsetter hvetemel og sper med melk litt etter litt til du får en jevn saus. Tilsett revet hvitost og 3 sammenpiskede egg.
Smak til med salt og muskatnøtt.
Imens smelter du smør i en kjele, tilsetter hvetemel og sper med melk litt etter litt til du får en jevn saus. Tilsett revet hvitost og 3 sammenpiskede egg.
Smak til med salt og muskatnøtt.
Smør en ildfast form og legg kjøttsausen auberginer og ostesaus lagvis til du har fylt formen, avslutt med ostesaus.
Sett formen i ovnen og la den steke i 30 - 40 minutter.
Ta formen ut av stekeovnen og la mousakkaen stå i noen minutter slik at den får satt seg.
Serveres med salat, og gjerne tzatziki.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar