tirsdag 18. januar 2011

Havreflarn



Innimellom må man unne seg noe godt, som for eksempel disse kjeksene.
Supergode og populære karamelliserte kjeks som er sprø utenpå og seige inni. Disse får ikke ligge i fred lenge i kakeboksen!

Til ca 35 kjeks trenger du:

75 g meierismør
140 g sukker
2 dl havregryn
1 egg
1 ss hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Sett stekeovnen på 175 grader, over/undervarme.

Smelt smøret i en kjele, tilsett sukkeret og rør det godt sammen til sukkeret smelter. Tilsett havregryn og la blandingen avkjøles litt. Rør inn egget og vend inn en blanding av melet, bakepulveret og vaniljesukkeret. La massen stå å svelle i ca ti minutter før du plasserer små teskjeer av den utover et bakepapir. Pass på å ha et godt mellomrom mellom dem, de siger utover en del.



Sett brettet på miderste rille i stekeovnen og stek i ca 7-8 minutter til de er gyldne.
La de hvile på plata i noen minutter før du løsner de forsiktig og avkjøler på rist.



Oppbevar kakene i en tett kakeboks e.l.



Nytes sammen med en kopp god kaffe, eller alene - vel bekomme! :)

5 kommentarer: