torsdag 20. januar 2011

Tomatgryte med svin ytrefilet og kikerter



Til to personer trenger du:

400 g svin ytrefilet
1 liten løk
300 g kikerter i lake
1 boks hakkede tomater
1/2 ts sambal oelek (chilipaste)
1 ss tomatpuré
1 ts sukker
1 dl vann

2 dl ukokt ris

Kok risen etter anvisningen på pakkken til den er al dente.
Renskjær ytrefileten helt for fett og sener og del den i store terninger.
Varm opp en kjele med litt olje og brun kjøttbitene raskt på høy varme. Ha over løk i båter eller halvmåner og hell over en boks med hakkede tomater.
Hell kikertene i et dørslag og skyll dem godt med vann slik at du får av laken de har ligget i. Den kan ofte være veldig salt og ha en litt klissete konsistens. Tilsett kikertene i gryta sammen med sambal oelek, tomatpuré , vann og sukker. Rør godt om, la det koke opp og smak godt til med salt og pepper.
La gryta putre på svak varme under lokk i ca fem minutter mens risen blir ferdig kokt.



Server gryta med nykokt ris og gjerne en salat til, vel bekomme :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar