Jeg lagde denne kaken da samboeren min hadde bursdag. Kaken er laget på mørk sjokolade, slik at den har mye smak - samtidig så er den utrolig saftig og god. Må prøves !
Til 1 stor kake (26 cm i diameter) trenger du:
300 g brunt sukker
200 g mykt smør
1 dl lys sirup
4 egg
3 dl melk
500 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g kakaopulver
200 g 70% kokesjokolade
Sett stekeovnen på 175 grader.
Begynn med å piske brunt sukker, smør og sirup til det blir luftig.
Skill eggene og tilsett én og én eggeplomme om gangen inn i kremen under omrøring.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og vend det inn i røren vekselsvis med melk. Smelt sjokoladen over vannbad og vend inn i røren.
Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i røren, halvparten om gangen.
Bruk en rundt springform på 26 cm i diameter. Kle den med bakepapir i bunnen og pensle med smør oppover kantene. Hell i halvparten av kakerøra og fordel den jevnt utover.
Sett kaken i ovnen på nederste rille og la den stå i ca 20 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt med en bakepinne. La kaken stå å avkjøle seg i noen minutter før du løsner den fra formen. Legg den over på en rist og dekk med et kjøkkenhåndkle.
Kle formen med et nytt bakepapir, pensle på mer smør langs kanten og hell i den siste delen av røra. Stek kaken likt som den andre.
La begge kakene ligge på rist til de er kalde.
Frosting - inne i kaken:
150 g Philadelphia ost, naturell
100 g melis
150 g mykt smør
noen dråper vaniljeessens
Pisk alt i en kjøkkenmaskin til det får en luftig og kremet konsistens.
Legg den ene kakebunnen på et fat. Smør kremen og legg den andre kakebunnen over.
Frosting - oppå kaken:
200 g Philadelphia ost, naturell
150 g melis
200 g mykt smør
noen dråper vaniljeessens
ca 40 g kakaopulver
Pisk alt i en kjøkkenmaskin til det får en luftig og kremet konsistens.
Fordel frostingen jevnt oppå og ned langs kantene på kaken.
Pynt kaken med farget perlesukker, kokos, nøtter, bær e.l.
Nytes i godt selskap :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar