Dette er en grunnoppskrift til iskrem med vaniljesmak, du kan selvfølgelig tilsette hva du vil av frukt/bær, nøtter, sjokolade osv.!
Til omlag 2 liter iskrem måler du opp:
Til omlag 2 liter iskrem måler du opp:
10 eggeplommer
200 g sukker
8,5 dl kremfløte
2 vaniljestenger
Pisk eggeplommer, sukker og frøene fra vaniljestengene (splitt stengene på langs og skrap ut frøene med baksiden av en liten kniv) til luftig, hvit eggedosis i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser.
Pisk fløten til krem i en annen bolle. Vend eggedosisen godt inn i kremen til alt er godt blandet sammen.
Nå kan du eventuelt også vende inn andre smaker om du vil.
Hell blandingen over i en 2 liter isboks eller annen beholder som tåler å ligge i fryseren. Ta ut boksen hvert 30. minutt og rør godt for å unngå iskrystaller.
Best resultat får du dersom du bruker en ismaskin, men det går helt fint uten også.
8,5 dl kremfløte
2 vaniljestenger
Pisk eggeplommer, sukker og frøene fra vaniljestengene (splitt stengene på langs og skrap ut frøene med baksiden av en liten kniv) til luftig, hvit eggedosis i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser.
Pisk fløten til krem i en annen bolle. Vend eggedosisen godt inn i kremen til alt er godt blandet sammen.
Nå kan du eventuelt også vende inn andre smaker om du vil.
Hell blandingen over i en 2 liter isboks eller annen beholder som tåler å ligge i fryseren. Ta ut boksen hvert 30. minutt og rør godt for å unngå iskrystaller.
Best resultat får du dersom du bruker en ismaskin, men det går helt fint uten også.
Hold da op hvor er det en gylden lækker farve! Ser godt ud Kristin =D
SvarSlettDe bedste hilsner
Faster Philip
Tusen takk for det, eggeplommer er virkelig tingen for riktig god is! :)
SvarSlettSelv tak =)
SvarSlettHelt enig, de er et "must" for rigtig god is! =D