onsdag 26. januar 2011

Hjemmelaget vaniljeis

Dette er en grunnoppskrift til iskrem med vaniljesmak, du kan selvfølgelig tilsette hva du vil av frukt/bær, nøtter, sjokolade osv.!

Til omlag 2 liter iskrem måler du opp:

10 eggeplommer
200 g sukker
8,5 dl kremfløte
2 vaniljestenger

Pisk eggeplommer, sukker og frøene fra vaniljestengene (splitt stengene på langs og skrap ut frøene med baksiden av en liten kniv) til luftig, hvit eggedosis i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser.
Pisk fløten til krem i en annen bolle. Vend eggedosisen godt inn i kremen til alt er godt blandet sammen.
Nå kan du eventuelt også vende inn andre smaker om du vil.

Hell blandingen over i en 2 liter isboks eller annen beholder som tåler å ligge i fryseren. Ta ut boksen hvert 30. minutt og rør godt for å unngå iskrystaller.
Best resultat får du dersom du bruker en ismaskin, men det går helt fint uten også.


3 kommentarer:

  1. Hold da op hvor er det en gylden lækker farve! Ser godt ud Kristin =D

    De bedste hilsner

    Faster Philip

    SvarSlett
  2. Tusen takk for det, eggeplommer er virkelig tingen for riktig god is! :)

    SvarSlett
  3. Selv tak =)

    Helt enig, de er et "must" for rigtig god is! =D

    SvarSlett