onsdag 23. mars 2011

Karamellisert ananas

Har du lyst på en god, og ikke alt for søt, avslutning på et godt måltid?
Prøv denne!




Du trenger:
1 ananas
150 g sukker
3 dl vann
1 stjerneanis
skall av 1 sitron

Skjær av toppen på ananasen, sett den i en ildfast form, stående, og bak den i ovn på nederste rille på 180 grader i 45 minutter. Bruk varmluft. Ta ananasen ut og la den avkjøles.

I mellomtiden smelter du sukkeret til karamell i en kjele. Hell på vannet og la det koke opp og løse seg opp. Tilsett stjerneanis og sitronskall. Ta av platen og la det stå å trekke.

Skrell ananasen og skjær den i 8-10 båter, husk å skjære bort den ''treaktige'' stilken i midten.
Legg båtene tilbake i den ildfaste formen. Hell over karamellen og dekk over med aluminiumsfolie. Sett formen inn i ovnen og bak i 15 minutter på 180 grader.


Server ananasbåtene lune, gjerne med en kule vaniljeis :)


Husk å følge meg på Facebook. Trykk ''liker'', så får du med deg når det har kommet et nytt innlegg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar