mandag 21. mars 2011

Fransk løksuppe med ostecroûter

Dette må være den enkleste og billigste suppen du kan lage. Det tar litt tid å lage den, men til gjengjeld er den perfekt når det går mot slutten av måneden og det er lite penger igjen i kassa. Også er den jo veldig god..

Jeg har funnet oppskriften i en kjempefin bok om supper som jeg fikk av mammaen min, men jeg har gjort den om en smule.




Til 3 personer trenger du:

1 ss olivenolje
1 ss smør
ca 400 g løk, i tynne skiver
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts sukker
1,2 liter grønnsakskraft/buljong
3 ss brandy
frisk eller tørket timian
salt og pepper

Ostecroûter:
3 skiver baguette
1 fedd hvitløk, delt i to
125 g revet ost


Varm opp olivenolje og smør i en stor kjele. Tilsett løken og rør godt om. Legg på lokk og la løken steke på veldig svak varme i ca 15 minutter. Husk å røre innimellom.

Øk varmen til middels og tilsett hvitløk, timian og sukker. Stek videre i ca 30 minutter til løken har fått en fin gyllenbrun farge.

Tilsett varm grønnsakskraft, la det koke opp, legg på lokk og la det småputre i ca 40 minutter.

I mellomtiden lager du ostecroûter ved å riste loffskivene i en brødrister eller på rist i ovn før du gnir inn hver baguettskive med hvitløksfedd. Strø over ost på skivene og grill dem i ovn på 250 grader i ca tre minutter til osten smelter.

Rør inn brandyen i suppen og smak til med salt og pepper.


Øs suppen opp i varme skåler og legg en baguettskive i hver.
Nyt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar