søndag 6. mars 2011

Kyllingburger

Hjemmelagede hamburgere er skikkelig kosemat, og dersom du bruker mager kjøttdeig av for eksempel kylling eller kalkun blir det jo sunt også!

Til 4 hamburgere finner du frem:

400 g kyllingkjøttdeig
1 løk
1 egg
salt og pepper


4 skiver ost
1-2 tomater
1 avokado
ruccolasalat


Bland sammen kjøttdeig, finhakket løk, egg, salt og pepper i en bolle til du får en jevn og fin deig. Varm opp en stekepanne med margarin og form kjøttdeigblandingen til fire burgere som du steker godt gylden på den ene siden i panna før du snur dem og legger på ost. Vent til burgeren får en fin stekeskorpe på den andre siden også før du setter ned varmen og lar dem hvile på svak varme til de er gjennomstekte.

Imens varmer du hamburgerbrødene i stekeovn eller i en brødrister, med mindre de er nystekte, og starter å bygge opp hamburgeren med det tilbehøret du liker. Vi brukte ruccola, tomat og avokado.
Legg på burgeren, topp med lokket på brødet og server famile eller venner :-)


Edit: Nå har dette innlegget blitt lagt ut på ''Lesernes VG'', utrolig gøy og det har ført til mange hyggelige besøk på bloggen i dag :)








15 kommentarer:

  1. Hei Kristin, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.

    SvarSlett
  2. ser godt ut, men har ikke prøvd det:)

    SvarSlett
  3. Gratulerer med plass på VG, søs :)

    SvarSlett
  4. jeg elsker hjemmelaget kyllingburger. Et tips er å tilsette litt pesto til kyllingkjøttdeigen. :)

    SvarSlett
  5. Prøv med en ss worchester saus og en ss soya saus i kj.deigen.. mmm.. :D

    SvarSlett
  6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  7. Hjemmelaget kyllingburger er favoritten i huset her, eneste forskjellen er at vi har i et fedd hvitløk og litt hvetemel noe som gir en litt fastere og sprøere burger.

    Kjempe flott blogg :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvitløk gir hamburgeren god smak :)

      Slett
  8. Takk for flotte innspill, nå har jeg mange nye varianter å teste ut :-D

    SvarSlett
  9. Jeg bruker en ts chillipaste og 1 ts hvitløkspaste i deigen i tillegg til et egg og litt hvetemel ;)
    Fin blogg - har lagt deg til favorittene mine!

    SvarSlett
  10. Jeg prøvde denne til middag i dag, var kjempegodt:)

    SvarSlett
  11. Hei. Mye godt her,mangler bare å få prøvd ut noe.
    Fin side du har her Kristin.

    SvarSlett
  12. Takk for det, Kjell Arild!
    Ja, du må få prøvd noe av det vettu :)

    SvarSlett