tirsdag 8. mars 2011

Indisk kyllinggryte

Siden jeg som regel jobber kveldsvakt hender det ofte at jeg sitter på morgenen og ser på God morgen Norge. Jeg følger alltid med på Wenches kjøkken for å se etter nye oppskrifter og inspirasjon, og denne gryta fant jeg for et par uker tilbake og måtte prøve den.



Til 4 porsjoner trenger du:

1 løk
2 fedd hvitløk
1-2 røde chili, ettersom hvor sterkt du liker det
3-4 cm frisk ingefær
olje til steking
500 g strimlet kyllingkjøtt
2 ss garam masala
1 ss gurkemeie
1 boks hakkede tomater
2 ss mat- eller naturell yoghurt
200 g frosne erter
en håndfull frisk koriander

Grovhakk løk, chili, hvitløk og ingefær og kjør det i en foodprcessor til du får en fin masse. Varm opp litt olje i en gryte og fres blandingen i et par minutter. Tilsett kyllingen og fres i noen minutter til før du tilsetter garam masala og gurkemeie og rører godt. Ha i hakkede tomater og la det koke opp før du tilsetter matyoghurt og smaker til med salt og pepper. Tilsett også litt vann dersom du vil ha gryta litt tynnere. La gryta putre under lok i 6-8 minutter før du tilsetter erter og lar det koke i et par minutter til. Rett før servering vender du inn finhakket koriander.


Server gryta sammen med nystekte nanbrød og raita :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar