torsdag 24. mars 2011

Fish 'n' chips

Dette er en type ''fast food'' som er utrolig populær i England. Den består ganske enkelt av fritert potet og fisk. Fisken dyppes i en deig og poteten blir skåret i lange, tynne staver, begge deler fritert i nøytral olje.


Til to personer trenger du:
300 g torskefilet
3 store bakepoteter

Friteringsrøre til fisken:
2,3 dl øl
2,3 dl hvetemel
2 eggehviter
salt

1,5 - 2 liter nøytral olje
frityrkoker eller en tykkbunnet kjele med lokk

Kutt opp potetene i tynne strimler, behold gjerne skallet på. Del opp fisken i passe store biter. Tørk av begge deler godt på et stykke kjøkkenpapir for å få bort all væske.

Varm opp olje i en frityrkoker eller i en kjele til oljen når ca 160 grader. Dersom du bruker en kjele må du ha et passende lokk tilgjengelig hele tiden som du kan sette på i tilfelle oljen begynner å brenne.

Bland sammen øl og hvetemel i en bolle. Pisk eggehvitene til det blir et lett skum og vend inn i røra, smak til med salt.

Når oljen er varm nok kan du starte å fritere. Stek potetene i 6-8 minutter til de blir gyldne, ta dem opp med en frityrøse og legg dem over på papir så de kan renne av, krydre de med salt umiddelbart.
Dypp fiskebitene i røra og legg dem forsiktig over i oljen. La de bli gyldne på en side før du sorsiktig vender dem over på den andre siden. Når de er gyldne på begge sider tar du dem opp og lar de renne av på papir. Server Fish 'n' chips sammen med for eksempel godt brød og hjemmelaget aioli.

:-)

2 kommentarer:

  1. kan man bruke noe annet enn øl i friteringsrøre?

    SvarSlett
  2. ja, du kan bytte ut med Farris :)

    SvarSlett