tirsdag 29. mars 2011

Ferskenpai


Til en paiform trenger du:
50 g meierismør
1,5 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1 ts bakepulver
1,5 dl melk
1 ts mandelekstrakt
1 boks hermetiske ferskener i sukkerlake

Sett stekeovnen på 160 grader. Legg smøret over i paiformen og sett den inn i ovnen, la smøret smelte ut over i formen mens du lager røra til paien.
Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver, mandelekstrakt og melk til en glatt røre. Ta formen ut av ovnen og hell i røra. Del alle ferskenhalvdelene i båter som du legger den i røra over hele overflaten. Deretter tar du 4-5 ss av sukkerlaken og ringler over toppen (kan sløyfes, men dette gjør toppen ekstra sprø). Stek paien på 160 grader i ca 30 minutter til du får en gylden og sprø overflate.


Server gjerne med en kule vaniljeis på toppen :)

1 kommentar:

  1. Jeg kommer er denne oppskriften idag. Hvordan er konsistensen? Som kake eller mer vanlig pai? Er overrasket over at deigen ikke inneholder egg?

    SvarSlett