Nanbrød blir på en måte den indiske utgaven av de italienske pitabrødene, og de er like lettvinne å lage. De er kjempegode å ha som tilbehør dersom du spiser en litt sterk gryte.
Til 6 nanbrød brukte jeg:
5 dl kefirmelk
150 g smeltet smør eller margarin
2 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ss sukker
800 g hvetemel
Kefirmelk til pensling og sesamfrø til å strø over
Bland sammen melk, salt, sukker og gjær i en bakebolle og tilsett litt og litt hvetemel under omrøring. Bland alt sammen til en smidig og fin deig som slipper bollen. Trekk plast over bollen og sett den til heving på et lunt sted i minst 1 time.
Del deigen i 6 emner og kjevle ut til flate kaker som er ca 1 cm tykke. Etterhev i 20-30 minutter.
Pensle nanbrødene med kefir og strø over sesamfrø. Stek dem i ovn på 250 grader + grill på nederste rille i 6-8 minutter. Snu brødene halvveis i steketiden. Avkjøl brødene på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar