mandag 28. februar 2011

Kokospannacotta med mangosaus

Til 2-4 glass trenger du:

2 dl kokosmelk
2 dl kremfløte
1 vaniljestang
1/2 dl sukker
4 blader gelatin
skall og saft fra 1 lime


Legg gelatinbladene i en bolle med kaldt vann.
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene - putt alt i en kjele og kok opp sammen med kokosmelk, fløte og sukker. Ta kjelen av platen og sil blandingen. Klem vannet ut av gelatinbladene og rør dem inn i den varme blandingen til de er helt oppløst. Smak til med saft og skall fra lime.

Hell blandingen over i glass og sett kaldt i minst fire timer.


Mangosaus:
1 spisemoden mango
1 dl vann
1/2 dl sukker
litt sitronsaft

Kok opp sukkerlake av vann og sukker og avkjøl.
Skrell og kutt mangoen i terninger og putt bitene i en blender sammen med sukkerlaken. Kjør alt til en glatt saus og smak til med sitronsaft. Hell litt saus oppi hvert av glassene med pannacotta etter at den har stått noen timer i kjøleskapet, eller server sausen ved siden av.

Vel bekomme! :)



(Oppskriften er hentet fra Glad i Mat nr. 1 - 2010)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar