Jeg har aldri bakt gulrotbrød før, men ut i fra erfaring med den kjøpte varianten er det veldig saftige brød som har god holdbarhet - slik ble disse også!
Til tre brød trenger du:
10,5 dl lunkent vann
50 g gjær
3 ts salt
1,5 ts sukker
6 ss olje
260 g revet gulrot
1 dl linfrø
675 g grovbakst mel
800 - 900 g hvetemel
Smuldre opp gjær i en bakebolle og tilsett lunkent vann. Rør gjæren godt ut i vannet.
Tilsett salt, sukker, revet gulrot og olje og miks lett sammen. Tilsett deretter linfrø, grovbakst og halvparten av hvetemelet, begynn å elte deigen på lav hastighet og tilsett mer og mer hvetemel etterhvert. Elt helt til deigen slipper bollen, det varierer hvor mye mel du trenger å bruke.
Dekk til bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter til deigen har doblet seg.
Hvelv deigen ut på en melet benk og elt den lett. Del den i tre like store deler som du former til brød og legger i smurte former eller legger rett på en bakepapirkledt plate.
Dekk brødene med plast eller et kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 30 minutter til brødene er store og luftige.
Sett stekeovnen på 190 grader varmluft.
Skjær noen snitt i brødene med en skarp kniv og pensle dem med litt vann. Stek dem på nederste rille i forhåndsvarmet ovn i 30-40 minutter. Sjekk at de har en ''hul'' lyd når du dunker under dem, da er de ferdigstekt.
Hvelv brødene ut fra formene med en gang, legg dem på en rist og dekk over med et kjøkkenhåndkle.
Husk at dersom du skal fryse noen av brødene må de være helt kalde før du legger dem i poser.
Finn frem masse godt pålegg og nyt :)
(Inspirasjon til brødet er hentet fra Wenches kjøkken - God Morgen Norge)
Til tre brød trenger du:
10,5 dl lunkent vann
50 g gjær
3 ts salt
1,5 ts sukker
6 ss olje
260 g revet gulrot
1 dl linfrø
675 g grovbakst mel
800 - 900 g hvetemel
Smuldre opp gjær i en bakebolle og tilsett lunkent vann. Rør gjæren godt ut i vannet.
Tilsett salt, sukker, revet gulrot og olje og miks lett sammen. Tilsett deretter linfrø, grovbakst og halvparten av hvetemelet, begynn å elte deigen på lav hastighet og tilsett mer og mer hvetemel etterhvert. Elt helt til deigen slipper bollen, det varierer hvor mye mel du trenger å bruke.
Dekk til bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter til deigen har doblet seg.
Hvelv deigen ut på en melet benk og elt den lett. Del den i tre like store deler som du former til brød og legger i smurte former eller legger rett på en bakepapirkledt plate.
Dekk brødene med plast eller et kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 30 minutter til brødene er store og luftige.
Sett stekeovnen på 190 grader varmluft.
Skjær noen snitt i brødene med en skarp kniv og pensle dem med litt vann. Stek dem på nederste rille i forhåndsvarmet ovn i 30-40 minutter. Sjekk at de har en ''hul'' lyd når du dunker under dem, da er de ferdigstekt.
Hvelv brødene ut fra formene med en gang, legg dem på en rist og dekk over med et kjøkkenhåndkle.
Husk at dersom du skal fryse noen av brødene må de være helt kalde før du legger dem i poser.
Finn frem masse godt pålegg og nyt :)
(Inspirasjon til brødet er hentet fra Wenches kjøkken - God Morgen Norge)
Denne oppskrifta er blitt mi favorittbrødoppskrift :) Så god! Kan eg låne den, linke til deg og legge ut oppskrifta på min matblogg? :)
SvarSlettSelvfølgelig kan du det :-)
SvarSlett- Kristin
Takk :)
SvarSlettDet beste hjemmebakte brødet jeg har smakt! :)
SvarSlettKnallgodt og saftig :)
Så hyggelig! Må si meg enig :-)
SvarSlettJeg har bakt brødet og det ble stor suksess! Aldri har jeg fått et brød til å heve mer enn dette, og rundstykkende ble kjempestore. Tusen takk for oppskrift. :-)
SvarSlettVeldig hyggelig med slike kommentarer :-)
SlettGod helg til deg!
Har aldri smakt så gode brød �� Takk for ei perfekt oppskrift på verdens beste brød��
SvarSlettÅsså ungan som "ikke like gulerot"... Æ småraspe den,å dem et uten å si nå..��
Denne oppskriften har jeg brukt mange ganger! Fantastisk enkelt og godt for en som ikke er så erfaren med gjærbakst :)
SvarSlettHei Kristin, takk for en kjempe god oppskrift. Den er blitt favoritt brødet i familien. De bakes om og om igjen, man blir ikke lei de heller, for de er jo kjempe gode,
SvarSlettHvis man bytter ut grovbakst mel ,med samalthvet, i oppskriften på gulrotbrød, blir de like gode da? Følger oppskriften som vanlig.
SvarSlett