tirsdag 15. mars 2011

Grove baguetter



50 g gjær
2 ss olivenolje
3 ts salt
1 ss lys sirup
500 g grovbakst, grovt mel av hvete og rug
800 - 1000 g hvetemel

Smuldre opp gjæren i en bakebolle og løs opp i fingervarmt vann. Tilsett salt, sukker, sirup og olivenolje og bland godt. Hell i grovbakstmelet og tilsett litt og litt hvetemel under omrøring frem til du får en fast og fin deig som slipper bollen. La deigen stå å elte i ca fem minutter.
Dekk til bollen med plast og la deigen heve i ca 40 minutter til dobbel størrelse.

Hell deigen ut på en melet benk og del den opp i åtte emner. Rull hvert emne til en ball og rull ut til tynne pølser. Kle to stekebrett med bakepapir og legg fire baguetter på hver. Dekk dem til med et rent kjøkkenhåndkle og la dem etterheve til de er store og luftige.

Stek baguettene på 180 grader, varmluft, i 12-15 minutter til de er gyldne med en sprø stekeskorpe.


Avkjøl baguettene på rist, splitt dem i to og fyll med godt pålegg :-)

1 kommentar:

  1. Hei! Hvor mye vann i denne oppskriften ?
    Mvh jenny

    SvarSlett