Jeg er veldig glad i Toro sin meksikanske gryte, her har jeg prøvd å lage min egen variant
- det ble ikke så værst.
- det ble ikke så værst.
Til to veldig sultne trenger du:
400 g kjøttdeig
1 paprika
1 løk
7-8 ferske tomater, ev. 1 boks hakka tomater
2 ss tomatpuré
2 dl vann
1 buljongterning (kylling eller grønnsaker)
400 g kjøttdeig
1 paprika
1 løk
7-8 ferske tomater, ev. 1 boks hakka tomater
2 ss tomatpuré
2 dl vann
1 buljongterning (kylling eller grønnsaker)
pepper
1/2 ts chiliflak
1/2 ts chiliflak
2 dl ris
vann til koking
litt salt
Kok risen etter anvisningen på pakken.
Stek kjøttdeigen og tilsett paprika og løk i biter. Fres det sammen en liten stund før du heller alt over i en kjele. Tilsett hakka tomater, tomatpuré, vann og buljongterningen og la det koke opp.
vann til koking
litt salt
Kok risen etter anvisningen på pakken.
Stek kjøttdeigen og tilsett paprika og løk i biter. Fres det sammen en liten stund før du heller alt over i en kjele. Tilsett hakka tomater, tomatpuré, vann og buljongterningen og la det koke opp.
Når risen er nesten ferdig kokt heller du av vannet og blander den inn sammen med resten.
Smak godt til med pepper og chili, eventuelt også litt salt.
La det koke til risen er ferdig kokt og til du har passe tykkelse på gryteretten.
Smak godt til med pepper og chili, eventuelt også litt salt.
La det koke til risen er ferdig kokt og til du har passe tykkelse på gryteretten.
Server gjerne med nystekte baguetter :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar