Idéen til denne suppen har jeg fått fra sjefen min, Hillevi, men jeg har gjort noen endringer slik at det ble til min egen - bloggen hennes finner du HER.
Hillevi driver to caféer, samt catering, stikk innom No3 på Gjøvik
eller Peder Balkes Hus på Kapp :-)
Hillevi driver to caféer, samt catering, stikk innom No3 på Gjøvik
eller Peder Balkes Hus på Kapp :-)
For å lage en kjempegod tomatsuppe trenger du:
4 porsjoner
1,1 kg ferske tomater - ev. på boks
1 løk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
5 dl vann
2 grønnsaksbuljongterninger
2 ss tomatpuré
1 ts oregano
1 ts timian
1/2 ts tørka chiliflak
salt og pepper
purre/vårløk til pynt
1 stor baguette
12 tynne skiver skinke
12 skiver ost
ruccola el. og balsamicosirup til pynt
4 porsjoner
1,1 kg ferske tomater - ev. på boks
1 løk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
5 dl vann
2 grønnsaksbuljongterninger
2 ss tomatpuré
1 ts oregano
1 ts timian
1/2 ts tørka chiliflak
salt og pepper
purre/vårløk til pynt
1 stor baguette
12 tynne skiver skinke
12 skiver ost
ruccola el. og balsamicosirup til pynt
Begynn med å skylle av tomatene godt, kok deretter opp en stor kjele med vann.
Skjær et lite kryss gjennom skinnet i bunnen av alle tomatene og legg dem i det kokende vannet.
Skjær et lite kryss gjennom skinnet i bunnen av alle tomatene og legg dem i det kokende vannet.
La de ligge i 1-2 minutter til du ser at skinnet begynner å løsne, ta de opp.
Dra skinnetforsiktig av alle tomatene. Del dem i to, skjær bort den grønne stilken og grøvhakk dem.
Hakk også løken og hvitløken.
Varm opp en kjele på middels varme og begynn med å frese løk og hvitløk til det blir gyllent. Tilsett tomatene og kok opp. Hell deretter over vann og ha i buljongterningene.
Tilsett kydderet og tomatpuréen og kjør suppen med en stavmikser eller lignende til suppen blir glatt.
Dersom du vil ha bort alle frøene kan du eventuelt sile suppen etterpå.
Kok opp suppen og smak til med salt og pepper.
Hakk også løken og hvitløken.
Varm opp en kjele på middels varme og begynn med å frese løk og hvitløk til det blir gyllent. Tilsett tomatene og kok opp. Hell deretter over vann og ha i buljongterningene.
Tilsett kydderet og tomatpuréen og kjør suppen med en stavmikser eller lignende til suppen blir glatt.
Dersom du vil ha bort alle frøene kan du eventuelt sile suppen etterpå.
Kok opp suppen og smak til med salt og pepper.
Del baguetten i fire deler og ha på skinke og ost, sett dem i stekeovnen i ca 7 minutter på 200 grader.
Øs opp suppen og pynt med finsnittet purre eller vårløk.
Legg toasten ved siden av og pynt med ruccola og balsamicosirup.
Servér :-)
Hej! Silken finomtale jag fick :-) låter god denna soppan asså..kanske jag skall byta. Ha en fortsatt fin kväll.
SvarSlettSå bra :-)
SvarSlettha en fin kveld du også ! :)