En litt sunnere variant :-)
Finn frem:
3 egg
5 dl melk
2 ss sukker
200 g hvetemel
50 g sammalt rug, grovt
100 g havregryn
1 ts bakepulver
50 g smelta smør
litt smør/formfett til steking
rømme
syltetøy
sukker
3 egg
5 dl melk
2 ss sukker
200 g hvetemel
50 g sammalt rug, grovt
100 g havregryn
1 ts bakepulver
50 g smelta smør
litt smør/formfett til steking
rømme
syltetøy
sukker
Vei opp alt det tørre.
Knekk eggene i en bolle og rør de godt sammen.
Knekk eggene i en bolle og rør de godt sammen.
Mål opp melken og tilsett vekselsvis melk, smør og melblandingen for å unngå klumper.
Rør godt til du får en jevn og fin røre.
La røren stå å svelle i minst 30 minutter siden den inneholder havregryn.
Rør godt til du får en jevn og fin røre.
La røren stå å svelle i minst 30 minutter siden den inneholder havregryn.
Stek til gyldne vafler, ut av denne røren fikk jeg 8 stk.
Serveres varme med syltetøy, rømme og sukker - eller noe annet om du vil.
Restene er også kjempegode som matpake dagen etter med f.eks. smør og brunost :-)
Restene er også kjempegode som matpake dagen etter med f.eks. smør og brunost :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar