lørdag 16. oktober 2010

Grove vafler


En litt sunnere variant :-)

Finn frem:
3 egg
5 dl melk
2 ss sukker
200 g hvetemel
50 g sammalt rug, grovt
100 g havregryn
 1 ts bakepulver
50 g smelta smør
litt smør/formfett til steking

rømme
syltetøy
sukker


Vei opp alt det tørre.
Knekk eggene i en bolle og rør de godt sammen.


Mål opp melken og tilsett vekselsvis melk, smør og melblandingen for å unngå klumper.
Rør godt til du får en jevn og fin røre.
La røren stå å svelle i minst 30 minutter siden den inneholder havregryn.


Stek til gyldne vafler, ut av denne røren fikk jeg 8 stk.


Serveres varme med syltetøy, rømme og sukker - eller noe annet om du vil.
Restene er også kjempegode som matpake dagen etter med f.eks. smør og brunost :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar