torsdag 15. september 2011

Stekt ris med kyllingskinke

Her kommer nok en hverdagsett hvor du kan bruke det du har av grønnsaker og kjøtt.



Til 3 personer brukte jeg:

4 dl ferdigkokt ris
1 boks kyllingskinke
1 stor gulrot
1 dl frosne erter
1 lite fedd hvtløk, revet
1 egg, sammenpisket
10-12 små buketter brokkoli
2 ss soyasaus
nykvernet pepper

Kok risen etter anvisningen på pakken og sett den til side. Aller best er det om du har rester fra dagen før eller koke risen på forhånd.

Kutt opp kyllingskinke og grønnsakene i små terninger. Varm opp en stekepanne med litt nøytral olje og fres skinke og grønnsaker i noen minutter, tilsett hvitløk og ris og stek videre i 5-6 minutter til alt er godt stekt. Lag en liten ''grop'' i midten av pannen og hell i egget. Rør raskt alt godt sammen slik at du får egget godt fordelt før det koagulerer. Smak til med saoyasaus og pepper og server umiddelbart.

1 kommentar: