mandag 26. september 2011

Kylling Vindaloo med limeris

Vindaloo er en kjent indisk matrett som skal være ganske sterk. Den lages opprinnelig med svinekjøtt, men det blir mer og mer populært å lage den med kylling eller annen type fjærkre. Kryddermiksen lager du enkelt selv, og gryter er jo alltid et pluss, da alt lager seg så og si selv. Denne oppskriften er til to personer.


Kryddermiks:
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1 ts malt koriander
1/4 ts kanel
1/4 ts kardemomme

2 kyllingfileter
salt og pepper
juice fra 1 lime
2 fedd hvitløk, revet

olje til steking
1 løk, finhakket
1 rød chili, finhakket
1/2 ts ingefær, revet
1 laurbærblad
2 dl kyllingbuljong
1 boks hakkede tomater

1,5 dl ukokt jasminris
skall fra 1 lime
finhakket kruspersille og koriander til pynt

Bland sammen alle krydderne i en liten bolle.
Kutt kyllingen opp i små terninger og ha den i en skål. Tilsett halvparten av kryddermiksen, limejuice, salt, pepper og hvitløk. Bland godt sammen og sett kyllingen til marinering i kjøleskapet i én time.

Hakk opp løk og chili og riv ingefær. Varm opp en kjele med litt olje og fres grønnsakene blankt sammen med laurbærblad og resten av kryddermiksen. Hell på kyllingbuljong og hakkede tomater og la det hele koke opp. Ha over kyllingen, rør godt så bitene ikke sitter i sammen, sett på lokk og skru ned varmen. La gryta småputre i 20 minutter.

I mellomtiden koker du risen etter anvisningen på pakken. Når den er ferdig vender du inn limeskall, setter på lokk og lar risen stå i et par minutter å trekke smak.Server Vindaloo på en seng av limeris og dryss over hakket persille og koriander til slutt - vel bekomme!

1 kommentar: