mandag 12. september 2011

Kyllingnuggets med curryaioli og salat

De bortekjøpte nuggetsvariantene er ofte ikke så sunne som de burde være, i tillegg til at de sjelden er laget på ren kyllingfilet. Etter å ha hentet litt inspirasjon både her og der var det på tide og lage mine egne. De falt veldig godt i smak hos både samboeren min og meg, i alle fall!

Kyllingnuggets:
2 store kyllingfileter
4-5 ss griljermel eller brødkrom
salt og pepper
nøytral olje til steking

Curryaioli:
1 eggeplomme, romtemperert
1 ts hvitvinseddik
1 flat ts dijonsennep
1 lite fedd hvitløk, revet
1,5 - 2 dl nøytral olje
ca 1 ts currypulver
salt

Blandet salat f.eks:
ruccola, agurk, og tomat.
Vendes i god olivenolje smaksatt med sitronsaft, Maldonsalt og grovmalt pepper.


Renskjær kyllingen helt for fett og eventuelle sener og kutt hver filet opp i biter. Jeg fikk 16 nuggets til sammen ut av to store fileter. Bland sammen griljermel med rikelig med salt og pepper i en liten engangspose og ha oppi kyllingbitene. Vend alt godt sammen til kyllingen er godt dekket. Varm opp en panne til middels-høy varme og dekk hele bunnen godt med olje. Stek kyllingbitene godt gyldne på begge sider i to omganger. Deretter legger du dem over på rist og ettersteker i stekeovn i 2-3 minutter på 180 grader.

Til curryaiolien Blander du sammen eggeplomme, hvitvinseddik, sennep og hvitløk i en bolle. Pisk med en god ballongvisp og tilsett olje i en tynn stråle til du har en god og tykk majoneskonsistens. Smak godt til med currypulver og salt.

Lag en enkel blandet salat med en olje-sitron vinaigrette og nyt en sunn og enkel middag - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar