Denne middagsretten ble improvisert mens jeg laget den. Jeg hadde egentlig alt planlagt hva som skulle lages til middag, men da jeg så at jeg manglet en viktig ingrediens måtte jeg utsette de planene til en annen dag. Da ble det hurtigtining av kjøttdeig i stedet, og resultatet ble denne retten. Smakfull, litt sterk og veldig god.
Til 3 personer trenger du:
400 g kjøttdeig
1 rød chili, finhakket
1 stort fedd hvitløk, revet
1 liten ts ingefær, revet
1 stor sjalottløk, revet
2 ss frisk koriander, hakket
2 ss soyasaus
3 ss vann
salt og pepper
6 spyd av tre eller metall
2,5 dl ukokt couscous
2,5 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
1/2 paprika, finhakket
1/2 stilk stangselleri, finhakket
1 liten gulrot, i små terninger
1 sjalottløk, finhakket
2 ss persille, finhakket
salt og pepper
god olivenolje
sitronsaft
Rømme eller en mild dressing
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og elt godt sammen med hendene. Varm opp en stekepanne med litt olje, form kjøttdeiegn til 18 mellomstore kjøttboller som du bruner godt i panna. Deretter trer du tre og tre kjøttboller på spyd, legger dem i et ildfast fat og ettersteker dem i ovnen i fem-seks minutter til de er gjennomstekt.
Kok opp buljong og bland sammen med couscous i en bolle. Sett på lokk eller dra over plastfilm og la det stå i fem minutter. I mellomtiden kutter du opp paprika, gulrot, selleri, sjalottløk og persille. Varm opp en panne med litt olje og fres grønnsakene blanke i et par minutter på middels-sterk varme. Rør couscousen luftig med en gaffel og ha den over grønnsakene. Rør alt godt sammen og stek i noen minutter til alt er gjennomvarmt. Smak godt til med salt, pepper, god olivenolje, sitronsaft og dryss over finhakket persille.
Server kjøttbollene på en seng av grønnsakscouscous og ringle over litt rømme eller en dressing til slutt - vel bekomme!
400 g kjøttdeig
1 rød chili, finhakket
1 stort fedd hvitløk, revet
1 liten ts ingefær, revet
1 stor sjalottløk, revet
2 ss frisk koriander, hakket
2 ss soyasaus
3 ss vann
salt og pepper
6 spyd av tre eller metall
2,5 dl ukokt couscous
2,5 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
1/2 paprika, finhakket
1/2 stilk stangselleri, finhakket
1 liten gulrot, i små terninger
1 sjalottløk, finhakket
2 ss persille, finhakket
salt og pepper
god olivenolje
sitronsaft
Rømme eller en mild dressing
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og elt godt sammen med hendene. Varm opp en stekepanne med litt olje, form kjøttdeiegn til 18 mellomstore kjøttboller som du bruner godt i panna. Deretter trer du tre og tre kjøttboller på spyd, legger dem i et ildfast fat og ettersteker dem i ovnen i fem-seks minutter til de er gjennomstekt.
Kok opp buljong og bland sammen med couscous i en bolle. Sett på lokk eller dra over plastfilm og la det stå i fem minutter. I mellomtiden kutter du opp paprika, gulrot, selleri, sjalottløk og persille. Varm opp en panne med litt olje og fres grønnsakene blanke i et par minutter på middels-sterk varme. Rør couscousen luftig med en gaffel og ha den over grønnsakene. Rør alt godt sammen og stek i noen minutter til alt er gjennomvarmt. Smak godt til med salt, pepper, god olivenolje, sitronsaft og dryss over finhakket persille.
Server kjøttbollene på en seng av grønnsakscouscous og ringle over litt rømme eller en dressing til slutt - vel bekomme!
Oi det begynner å bli mange ting på lista over ting jeg må prøve. Elsker å lage kjøttboller, det er så godt! Linket forresten til bloggen din i mitt siste innlegg, håper du får flere lesere, det fortjener du=)
SvarSlettJa, kjøttboller er virkelig godt, og enkelt å variere på smak :)
SvarSlettTakk for linking, det blir satt pris på - ha en fin dag!
- Kristin
Dette så godt ut. Morsomt å prøve noe annet enn
SvarSlettkjøttboller i tomatsaus med pasta.
myfoodpassion:
SvarSlettJa, ikke sant. Selvom det ogå blir spist i ny og ne, det er ofte nødløsningen når ikke noe annet er planlagt :)