Dette er resultatet av en dag hvor det ikke var planlagt hva som skulle stå på bordet til middag. Jeg tok ut alt jeg fant i skuffer og skap av råvarer som kunne passe sammen, og satte i gang. Resultatet ble en Pasta Carbonara-aktig rett med et litt utradisjonelt tilbehør, som falt godt i smak.
Til to personer brukte jeg sånn ca:
2 håndfuller med fusilli pasta
1 dl fløte
salt og pepper
30-40 g revet parmesan
olje til steking
200 g kyllingkjøttdeig
12-15 små brokkolibuketter
1/2 rød paprika, i strimler
1/3 squash, i små terninger
1 fedd hvitløk, revet
1 klype tørka chiiflak
salt og pepper
Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
I mellomtiden bruner du kjøtdeigen i en panne med litt olje og tilsetter grønnsakene. Krydre med salt, pepper og chiliflak, skru ned varmen og la det stå.
Hell av kokevannet på pastaen og hell på en blanding av sammenvispet fløte, eggeplomme og finrevet parmesan. Rør godt sammen og varm forsiktig opp på plata. Pass på så det ikke koker, da vil eggene koagulere og det blir kornete. Smak til med salt og pepper.
Server kjøttdeigblandingen på en seng av kremet pasta og nyt en enkel og god middag - vel bekomme!
Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
I mellomtiden bruner du kjøtdeigen i en panne med litt olje og tilsetter grønnsakene. Krydre med salt, pepper og chiliflak, skru ned varmen og la det stå.
Hell av kokevannet på pastaen og hell på en blanding av sammenvispet fløte, eggeplomme og finrevet parmesan. Rør godt sammen og varm forsiktig opp på plata. Pass på så det ikke koker, da vil eggene koagulere og det blir kornete. Smak til med salt og pepper.
Server kjøttdeigblandingen på en seng av kremet pasta og nyt en enkel og god middag - vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar