torsdag 7. juli 2011

Rabarbra smuldrepai med ingefær, kanel og sitron

Jeg hadde fremdeles en god del rabarbra igjen etter saftkokingen, så da var det bare å kaste seg rundt på neste prosjekt. Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskirft fra GMN, men har gjort en del egne endringer.



Til én paiform trenger du:

Paifyll:

500 g rabarbra
150 g sukker
2 ss vann
2 ts kanel
1 ts revet ingefær
1 ts revet sitronskall

Smuldredeig:
3 dl lettkokte havregryn
1 dl hvetemel
150 g kaldt smør i terninger
50 g hakkede mandler
4 ss sukker

Vask rabarbraen godt og trekk av litt av skallet. Kutt stilkene opp i små biter og ha over i en kjele sammen med vann, sukker, kanel, ingefær og sitronskall. La det koke opp og stå i 3-4 minutter til rabarbraen er litt myk og slipper litt væske. Smak, og tilsett eventuelt mer kanel, ingefær eller sitron dersom du vil det.

Bland sammen alle ingrediensene til smuldredeigen i en bolle og smuldre det sammen med fingrene slik at smøret blir jevnt fordelt. Hell rabarbraen over i en paiform og fordel smuldredeigen over.

Stek paien på 200 grader, over/undervarme, i 20-25 minutter.


Server paien med vaniljeis, krem eller vaniljesaus :-)

5 kommentarer:

  1. 2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.no
    Hvis du har lyst at din matblogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!
    Velkommen!

    SvarSlett
  2. 2 ss vann eller 2 dl????

    SvarSlett
    Svar
    1. 2 ss, som det står i oppskriften. Rabarbra slipper mye væske under oppvarming, og fyllet skal ikke være veldig flytende.

      - Kristin

      Slett
  3. Hei Kristin!
    Prøvd oppskrifta di idag og dæm som fikk paien servert va vældi begeistra!
    Artig å følg me på bloggen din, å få nånn gode tips! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Sølvi!
      Gøy å høre at du prøver ut noen av oppskriftene mine :)
      KLEM

      Slett