fredag 1. juli 2011

Bakt potet med kryddersmør

Til to personer brukte jeg:

2 store bakepoteter i folie

300 g kjøttdeig
1 liten kepaløk
50 g revet ost
1/2 liten boks mais
4 ss rømme

Kryddersmør:
2 kinesiske hvitløk
1 rød chili
saften av 1/2 lime
3 ss soyasaus
1 neve bladpersille
1 liten sjalottløk
1/2 kg meierismør




Bak potetene i ovn på 200 grader i ca en time, tiden avhenger på størrelsen av potetene. Stikk i dem underveis med en liten kniv for å sjekke at de er ferdige.

Bland sammen alt utenom smøret til kryddersmøret og kjør det i en blender til det er finhakket. Rør blandingen godt sammen med smøret og rull alt til en pølse i plastfilm som du legger i kjøleskapet.

Stek kjøttdeigen sammen med finhakket kepaløk. Skjær et dypt snitt på langs av poteten og klem den åpen. Fyll med en ss kryddersmør, før du legger over kjøttdeig, ost, mais og rømme.

(Resten av kryddersmøret bør du oppbevare i fryseren. Da kan du ta det ut når du trenger litt og bare skjære av den biten du behøver).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar