Jeg hadde fremdeles en god del rabarbra igjen etter saftkokingen, så da var det bare å kaste seg rundt på neste prosjekt. Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskirft fra GMN, men har gjort en del egne endringer.
Til én paiform trenger du:
Paifyll:
500 g rabarbra
150 g sukker
2 ss vann
2 ts kanel
1 ts revet ingefær
1 ts revet sitronskall
Smuldredeig:
3 dl lettkokte havregryn
1 dl hvetemel
150 g kaldt smør i terninger
50 g hakkede mandler
4 ss sukker
Vask rabarbraen godt og trekk av litt av skallet. Kutt stilkene opp i små biter og ha over i en kjele sammen med vann, sukker, kanel, ingefær og sitronskall. La det koke opp og stå i 3-4 minutter til rabarbraen er litt myk og slipper litt væske. Smak, og tilsett eventuelt mer kanel, ingefær eller sitron dersom du vil det.
Bland sammen alle ingrediensene til smuldredeigen i en bolle og smuldre det sammen med fingrene slik at smøret blir jevnt fordelt. Hell rabarbraen over i en paiform og fordel smuldredeigen over.
Stek paien på 200 grader, over/undervarme, i 20-25 minutter.
Server paien med vaniljeis, krem eller vaniljesaus :-)
2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.no
SvarSlettHvis du har lyst at din matblogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!
Velkommen!
2 ss vann eller 2 dl????
SvarSlett2 ss, som det står i oppskriften. Rabarbra slipper mye væske under oppvarming, og fyllet skal ikke være veldig flytende.
Slett- Kristin
Hei Kristin!
SvarSlettPrøvd oppskrifta di idag og dæm som fikk paien servert va vældi begeistra!
Artig å følg me på bloggen din, å få nånn gode tips! :)
Hei Sølvi!
SlettGøy å høre at du prøver ut noen av oppskriftene mine :)
KLEM