Her har jeg laget en ny variant av lasagne, hvor jeg har brukt squashskiver i stedet for pastaplater. Det ble utrolig godt, og er også veldig mye sunnere!
Til én ildfast form brukte jeg:
350 g kjøttdeig
1 kepaløk
1 liten gulrot
1 fedd hvitløk
1/2 chili
3 ss tomatpuré
3 tomater
1 dl kyllingbuljong
salt og pepper
1/2 ss sukker
1 squash
litt salt
ca 100 g revet ost
Sett stekeovnen på 200 grader, over/undervarme.
Start med å vaske squashen godt, kutt av endene og del den i tynne skiver på langs. Legg skivene utover et kjøkkenhåndkle og strø over litt salt. La dem ligge mens du lager kjøttfyllet. Saltet vil trekke ut en del av væsken fra squashen og unngå av lasagnen blir for bløt. Tørk av alle vanndråpene som danner seg oppå squashskivene.
Imens steker du kjøttdeigen sammen med gulrot brunoise (små terninger) og finhakket løk, hvitløk og chili. Tilsett tomatpuré og ferske tomater hakket i små terninger. Bland alt godt sammen og hell på kyllingbuljong. Strø over sukker for å fjerne bitterheten i tomatpuréen og smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og la kjøttsausen småputre i ti minutter.
Legg kjøttsaus og squashskiver lagvis i en ildfast form, avslutt med kjøttsaus og strø over ost. Stekes i ca 20 minutter. Server med salat :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar