tirsdag 19. juli 2011

Gratinert biffsmørbrød

Til to lunsjporsjoner trenger du:
2 tykke skiver landbrød/1 stor ciabatta
4 blader finstrimlet hjertesalat
1 tomat
2 tynne løvbiffer av okse, hver på ca 100g
4 skiver ost

Chilimajones:

1 eggeplomme, romtemperert
1 dl solsikkeolje
1 ts chilipaste (sambal oelek)
1/2 fedd revet hvitløk
salt




Bland sammen meggeplomme og chilipaste i en bolle. Pisk med en ballongvisp og tilsett oljen i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Når all oljen er tilsatt og du har en tykk, kremet majones smaker du til med salt, revet hvitløk og eventuelt litt sitronsaft.

Tørk godt av kjøttet og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med smør og stek biffene i 1-2 minutter på hver side til de er medium stekt. Legg kjøttet over på en tallerken og la det hvile mens du ordner resten.

Vask godt av salaten og tomaten. Kutt salat opp i fine strimler og del tomaten i skiver. Smør chilimajonesen ut over skivene og fordel salat og tomat over. Skjær kjøttet opp i skiver og la dem renne av før du legger tilsammen én biff over hvert smørbrød. Legg over ost og gratinér smørbrødet på øverste rille i ovnen på 250 grader med grillfunksjonen på. Følg nøye med så den ikke blir brent. Den skal bare stå i ca 2 minutter til osten smelter.

(Idéen er hentet fra Tine.no)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar