Salater er lettvinn mat på varme sommerdager og kan varieres i det uendelige. Favoritten min er laks, så jeg liker å prøve ut nye typer grønnsaker og dressinger. Her er en ny variant.
Til én middagsporsjon brukte jeg:
4 blader hjertesalat
1 spisemoden avocado
4 cherrytomater
150 g varmrøkt laks
Syrlig honningdressing:
3 ss mager kesam
1-2 ts flytende honning
1 ts finhakket dill
sitronsaft
salt og pepper
Vask salaten og cherrytomatene og del opp i biter. Skjær et snitt vannrett rundt avocadoen og vri den rundt for å dele i to. Hakk knien ned i steinen og dra den ut. Bruk en spiseskje til å ta ut avocadokjøttet og del det opp i skiver. Bland sammen salat, cherrytomat og avocado i en bolle og flak opp laksen over.
Rør sammen ingrediensene til dressingen, smak deg til med mengden med honning, sitronsaft, salt og pepper.
Ringle dressing over salaten og nyt i solveggen :-)
Vask salaten og cherrytomatene og del opp i biter. Skjær et snitt vannrett rundt avocadoen og vri den rundt for å dele i to. Hakk knien ned i steinen og dra den ut. Bruk en spiseskje til å ta ut avocadokjøttet og del det opp i skiver. Bland sammen salat, cherrytomat og avocado i en bolle og flak opp laksen over.
Rør sammen ingrediensene til dressingen, smak deg til med mengden med honning, sitronsaft, salt og pepper.
Ringle dressing over salaten og nyt i solveggen :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar