lørdag 2. juli 2011

Laksesalat med avocado og syrlig honningdressing

Salater er lettvinn mat på varme sommerdager og kan varieres i det uendelige. Favoritten min er laks, så jeg liker å prøve ut nye typer grønnsaker og dressinger. Her er en ny variant.


Til én middagsporsjon brukte jeg:
4 blader hjertesalat
1 spisemoden avocado
4 cherrytomater
150 g varmrøkt laks

Syrlig honningdressing:
3 ss mager kesam
1-2 ts flytende honning
1 ts finhakket dill
sitronsaft
salt og pepper

Vask salaten og cherrytomatene og del opp i biter. Skjær et snitt vannrett rundt avocadoen og vri den rundt for å dele i to. Hakk knien ned i steinen og dra den ut. Bruk en spiseskje til å ta ut avocadokjøttet og del det opp i skiver. Bland sammen salat, cherrytomat og avocado i en bolle og flak opp laksen over.

Rør sammen ingrediensene til dressingen, smak deg til med mengden med honning, sitronsaft, salt og pepper.



Ringle dressing over salaten og nyt i solveggen :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar