torsdag 30. september 2010

Hamburgertallerken

Til 3 hamburgertallerkener

Hamburgerene:

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1/2 løk, finhakka
3 ss salsasaus
salt og pepper
0,5 dl vann
1 ts chili

3 skiver ost
6 skiver bacon
3 hamburgerbrød
salat
tomat
agurk
mais
BBQ-saus


Ovnsstekte poteter:4 store poteter, i båter
salt og pepper
1 ss timian, fersk eller tørka
litt olje


Dressing:
150 g majones
3 ss rømme
1/2 kinesisk hvitløk, revet
litt salt1 ts kebabkrydder


Gjør slik:Sett stekeovnen på 200 grader.
Del alle potetene i båter og legg dem i en ildfast form.
Strø over salt, pepper og timian og ringle over litt olje. Bland alt godt sammen og stek i ca 30 minutter til potetene er møre.

Ha kjøttdeigen/karbonadedeigen i en bolle sammen med løken, salsasausen, salt og pepper, chili og vann. Bland alt godt sammen, helst med hendene.

Form dette til 3 store hamburgere og stek dem på sterk varme til de er gyldne på den ene siden. Snu dem over og legg på ost. La de bli gyldne på den andre siden også før du skrur ned på svak varme og lar de stå til de er helt gjennomstekte. Stek baconskivene sprøe i en annen stekepanne og legg dem over på litt kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

Bland sammen majones, rømme, revet hvitløk, salt og kebabkrydder til en dressing.

Varm hamburgerbrødene ltt i stekeovnen, og begynn å sette isammen burgeren.
Legg bunnen på en tallerken, ha på BBQ-saus, salatblader, burgeren med ost på, bacon, og de grønnsakene du vil, og til slutt toppen på hamburgerbrødet. Legg noen potetbåter ved siden av og ha litt av dressingen i en skål.



3 kommentarer:

  1. I utgangspunktet en bra oppskrift, men syns ikke noe om å bruke halvfabrikata som feks. salsasaus, BBQ saus og kebabkrydder som inneholder smaksforsterkere etc. når man først skal lage ordentlig mat..

    SvarSlett
  2. Hvem har sagt at alt dette ikke var hjemmelaget..? ;)

    SvarSlett