onsdag 31. august 2011

Grove scones med havregryn og linfrø

Scones er et ypperlig alternativ dersom du er tom for brød en morgen. Eller dersom du vil ha noe ferskt, men ikke har tid til gjærbakst. Disse trenger ingen heving, og heller ikke lang steketid - i tillegg til å være sunt og godt.

Til 9 scones trenger du:

3 dl hvetemel
1 dl havregryn
0,5 dl linfrø
1/2 ts salt
1,5 dl matyoghurt
0,5 dl vann

Sett stekeovnen på 250 grader.

Bland alt det tørre godt sammen i en bolle. Ha i matyoghurt og vann og bland alt godt sammen til du får en jevn og fin deig, gjerne med hendene.

Kjevle ut deigen til en leiv som er ca 0,5 cm tykk, bruk et kjøkkenglass eller en utstikker og stikk ut scones som du legger over på et bakepapirkledt brett. Sett brettet på miderste rille i ovnen og stek dem i ca 8 minutter. Pass på, de blir fort for mye stekt siden varmen er såpass høy!



Avkjøl dem på rist og server dem med godt pålegg.
Hva med rørt jordbærsyltetøy, syltetøy av villbringebær eller solbærsyltetøy?

- Vel bekomme!

5 kommentarer:

  1. Så godt ut! Hvor lenge holder de seg, og kan de fryses ned?

    SvarSlett
  2. De holder seg i et par dager i brødboksen, men er selvfølelig best nystekte. Du kan helt fint fryse dem ned, varm dem opp igjen på 200 grader, varmluft, i 3-4 minutter :-)

    SvarSlett
  3. Genialt når brødet du kjøpte i går allerede er muggent... Brelett og brunost på disse var fantastisk!

    SvarSlett
  4. skal man ikke ha hevemiddel i?

    SvarSlett