Jeg går aldri lei hjemmelagede hamburgere, og prøver hele tiden ut nye varianter når det kommer til type kjøtt, tilbehør og dressinger/sauser.
BLT står for bacon, lettuce, tomato - så da er det nettopp dét som er garnityret på denne burgeren.
Til fire hamburgere finner du frem:
300 gkvernet kyllingkjøtt
1/5 dl vann
2 fedd hvitløk, revet
1 liten løk, finhakket
1 ss finhakket persille
2 ts malt koriander
1 ts spisskummen
2-3 dråper tabasco
salt og pepper
8 skiver bacon
salat
tomat
4 hjemmelagede hamburgerbrød, fine eller halvgrove.
Rømmedressing:
2 dl rømme
finhakket dill, persille og gressløk
saften fra 1/2 sitron
salt og pepper
Begynn med å blande sammen rømmedressingen, slik at den kan stå å trekke smak mens du lager burgerene. Bland sammen rømme med krydderne, smak godt til med sitronsaft, salt og pepper.
Bland sammen kvernet kyllingkjøtt med løk, hvitløk, vann, persille, spisskummen, koriander, tabasco, salt og pepper - dette gjør du aller best med hendene. Elt deigen godt sammen og del den i fire like deler. Varm opp en stekepanne med smør, form burgerene og stek dem på begge sider til de er gyldne. Skru ned varmen og la de ettersteke til de er gjennomstekt.
Stek bacon sprøtt og vask og skjær opp salat og tomat.
Bygg opp burgeren slik du vil ha den og server med rømmedressingen :-)
BLT står for bacon, lettuce, tomato - så da er det nettopp dét som er garnityret på denne burgeren.
Til fire hamburgere finner du frem:
300 gkvernet kyllingkjøtt
1/5 dl vann
2 fedd hvitløk, revet
1 liten løk, finhakket
1 ss finhakket persille
2 ts malt koriander
1 ts spisskummen
2-3 dråper tabasco
salt og pepper
8 skiver bacon
salat
tomat
4 hjemmelagede hamburgerbrød, fine eller halvgrove.
Rømmedressing:
2 dl rømme
finhakket dill, persille og gressløk
saften fra 1/2 sitron
salt og pepper
Begynn med å blande sammen rømmedressingen, slik at den kan stå å trekke smak mens du lager burgerene. Bland sammen rømme med krydderne, smak godt til med sitronsaft, salt og pepper.
Bland sammen kvernet kyllingkjøtt med løk, hvitløk, vann, persille, spisskummen, koriander, tabasco, salt og pepper - dette gjør du aller best med hendene. Elt deigen godt sammen og del den i fire like deler. Varm opp en stekepanne med smør, form burgerene og stek dem på begge sider til de er gyldne. Skru ned varmen og la de ettersteke til de er gjennomstekt.
Stek bacon sprøtt og vask og skjær opp salat og tomat.
Bygg opp burgeren slik du vil ha den og server med rømmedressingen :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar