Til to personer brukte jeg:
2 kyllingfileter
mel, salt og pepper
smør til steking
1 appelsin
1 lime
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 dl kyllingkraft
finhakket rosmarin, timian og persille
1,5 dl ris
ca 10 tråder safran
1 kanelstang
kyllingkraft
Begynn med risen. Kok den etter anviningen på pakken, men bruk kyllingkraft i stedet for vann og tilsett safran og en kanelstang.
Renskjær kyllingfiletene helt og kutt hver av dem opp i 4-5 store biter. Bland sammen 4-5 ss hvetemel med salt og pepper i en pose. Legg i kyllingbitene og vend godt sammen slik at alle bitene er godt dekket. Varm opp en stekepanne med smør, rist av overflødig mel på kyllingbitene, stek dem gyldne på begge sider og legg dem til side.
Tilsett mer smør i pannen og ha over appelsin og lime i skiver. Brun skivene godt på begge sider før du tilsette sjalottløk og hvitløk. Hell på kyllingkraft og la det koke opp. Legg over kyllingbitene, sett på lokk og la de stå å trekke i ca 5 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Strø over masse finhakket rosmarin, timaian og persille rett før servering.
Plukk ut kanelstangen fra risen, ha den over i en bolle og strø over litt friske urter. Serveres sammen med sitruskyllingen.
- Vel bekomme :-)
Begynn med risen. Kok den etter anviningen på pakken, men bruk kyllingkraft i stedet for vann og tilsett safran og en kanelstang.
Renskjær kyllingfiletene helt og kutt hver av dem opp i 4-5 store biter. Bland sammen 4-5 ss hvetemel med salt og pepper i en pose. Legg i kyllingbitene og vend godt sammen slik at alle bitene er godt dekket. Varm opp en stekepanne med smør, rist av overflødig mel på kyllingbitene, stek dem gyldne på begge sider og legg dem til side.
Tilsett mer smør i pannen og ha over appelsin og lime i skiver. Brun skivene godt på begge sider før du tilsette sjalottløk og hvitløk. Hell på kyllingkraft og la det koke opp. Legg over kyllingbitene, sett på lokk og la de stå å trekke i ca 5 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Strø over masse finhakket rosmarin, timaian og persille rett før servering.
Plukk ut kanelstangen fra risen, ha den over i en bolle og strø over litt friske urter. Serveres sammen med sitruskyllingen.
- Vel bekomme :-)
(Inspirasjon til oppskriften er hentet fra Rachael Ray)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar