Jeg fikk to store squash med meg hjem sist jeg var hos onkelen min. Han var hagepasser for naboen som var på ferie, og de har squashplanter! Det skal i alle fall jeg ha den gangen jeg får min egen hage.
Til to personer brukte jeg:
2 squash
olje til pensling
innmaten fra squash
300 g kjøttdeig
1 boks hakkede tomater
1 fedd hvitløk
1/2 løk
1/2 ts chilipaste
finhakket persille og timian
salt og pepper
sukker
70-80 g revet hvitost
Sett stekeovnen på 200 grader.
Del hver squash i o på langs og bruk en skje til å skrape ut innmaten. La det være igjen ca 4-5 mm ned til skallet. Pensle squashen med litt olje og forhåndsstek den i ti minutter.
Finhakksquashinnmaten og klem ut litt av vannet i den. Brun opp kjøttdeigen i en dyp stekepanne og tilsett squash, finhakket løk og revet hvitløk. Stek alt sammen til løk og squah er blankt før du heller over en boks med hakkede tomater og har i chilipaste og ca 1 ts sukker. La det koke opp og smak til med salt og pepper, vend inn masse finhakket persille og timian til slutt.
Fordel blandingen i squashhalvdelene og strø over revet hvitost. Gratiner dem i 10-15 minutter til osten er gyllen. Server med en enkel salat ved siden av.
- Vel bekomme :-)
Del hver squash i o på langs og bruk en skje til å skrape ut innmaten. La det være igjen ca 4-5 mm ned til skallet. Pensle squashen med litt olje og forhåndsstek den i ti minutter.
Finhakksquashinnmaten og klem ut litt av vannet i den. Brun opp kjøttdeigen i en dyp stekepanne og tilsett squash, finhakket løk og revet hvitløk. Stek alt sammen til løk og squah er blankt før du heller over en boks med hakkede tomater og har i chilipaste og ca 1 ts sukker. La det koke opp og smak til med salt og pepper, vend inn masse finhakket persille og timian til slutt.
Fordel blandingen i squashhalvdelene og strø over revet hvitost. Gratiner dem i 10-15 minutter til osten er gyllen. Server med en enkel salat ved siden av.
- Vel bekomme :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar