torsdag 25. august 2011

Hamburgerbrød med oliven og soltørket tomat

Her er hamburgerbrødene jeg brukte da jeg laget burgere med gresk salsa og tzatziki.


Til 6 hamburgerbrød trenger du:
1 pakke tørrgjær
3 dl lunkent vann
1 egg
2 ts salt
3 ss olivenolje
6-700 g hvetemel

10-12 sorte oliven
6-8 soltørkede tomater

Smuldre opp gjær i en bakebolle og løs den ut i lunkent vann. Tilsett egg, salt, olivenolje og begynn å mikse det sammen. Tilsett hvetemel litt etter litt til du får en jevn og smidig deig som slipper bollen.
Hakk opp soltørket tomat og skjær oliven i ringer som du elter inn i deigen helt til slutt.

Dekk til bollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted til den når dobbel størrelse. Velv deigen ut på en melet benk og elt den lett. Kjevle ut til en leiv som er ca 1 cm tykk og skjær ut 6 hamburgerbrød. Jeg bruker en gammel cd-plate og skjærer rundt med pizzahjul.
Legg brødene på en bakepapirkledt stekeplate og legg over et kjøkkenhåndkle. La dem etterheve i ca 30 minutter til de er luftige og fine. Pensle brødene med klarnet smør eller melk og stek dem på 200 grader varmluft i ca 15 minutter til de er gyldne. Sjekk at de er gjennomstekt ved å dunke under dem, dersom det kommer en ''hul'' lyd er de ferdige.

Akjøl hamburgerbrødee på rist og server dem litt lunkne.


Her finner du også oppskrift på fine og halvgrove hamburgerbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar