lørdag 20. august 2011

Syltetøy av villbringebær

Det har ikke blitt like mye bringebærlukking i år som i fjor, men litt ble det jo. Mamma og jeg har et fast sted hvor vi pleier å plukke, men i år har det vært regn hver gang vi har hatt mulighet til å gå dit. Derfor måtte vi nøye oss med et litt mer kjent sted, og da var det jo også litt mer utplukka fra før av andre.

Men da må man jo også ta godt vare å det lille man fikk tak i, så her kommer oppskrift på syltetøy av villbringebær :-)


Til to små glass brukte jeg:

300 g villbringebær
250 g sukker
1/3 pose syltepulver

Rens bærene godt og ha de i en bolle som du ente setter lokk på eller trer plast over. La det stå i en times tid. Da vil alle eventuelle mark og andre smådyr komme opp på overflaten slik at de blir lettere å fjerne.

Ha bærene over i en kjele og la det koke opp. Når bærene har løst seg opp og saftet seg en del rører du inn syltepulveret blandet med litt av sukkeret. Deretter lar du det koke opp og koke i et par minutter. Ta kjelen av platen og rør inn resten av sukkeret. Rør helt til du kjenner at alt sukkeret er oppløst.


Hell syltetøyet over på varme, sterile glass. Lukk dem godt og la de stå på beken til de når romtemperatur før du setter dem kaldt og kjølig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar