Mamma og jeg kjøpte oss en kasse med små syltebær så vi kunne sikre oss litt smak av sommer ut over vinteren også. Vi kokte halvparten og rørte resten. Her får dere oppskriften på nydelig, friskt rørt syltetøy.
2 kg jordbær renset jordbær, kuttet i biter
ca 500 g sukker
1 pose frysepulver
Ha alle bærene i en stor bolle og mos dem med en potetstappe til du får en grov mos. Deretter går du over med en stavmikser til du får den konsistensen du vil ha.
Bland frysepulveret med litt av sukkeret, og rør det godt inn i bærene. Dersom du kun blander inn frysepulveret for seg selv vil det klumpe seg.
Deretter blander du inn resten av sukkeret, vi brukte ca 500 gram, men dette varierer veldig etter som hvor søte bærene du bruker er.
Rør godt til sukkeret er oppløst og øs syltetøyet over i glass eller egnede frysebokser. Merk boksene godt med innhold og dato. Syltetøyet har holbarhet på ca én uke i kjøleskapet, derfor må du fryse det ned og ta opp etter behov og lyst :-)
Ha alle bærene i en stor bolle og mos dem med en potetstappe til du får en grov mos. Deretter går du over med en stavmikser til du får den konsistensen du vil ha.
Bland frysepulveret med litt av sukkeret, og rør det godt inn i bærene. Dersom du kun blander inn frysepulveret for seg selv vil det klumpe seg.
Deretter blander du inn resten av sukkeret, vi brukte ca 500 gram, men dette varierer veldig etter som hvor søte bærene du bruker er.
Rør godt til sukkeret er oppløst og øs syltetøyet over i glass eller egnede frysebokser. Merk boksene godt med innhold og dato. Syltetøyet har holbarhet på ca én uke i kjøleskapet, derfor må du fryse det ned og ta opp etter behov og lyst :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar