fredag 29. april 2011

Asiatisk rissalat med scampi

Denne salaten er rask å slenge i sammen når du heller vil sitte ute i det fine været. Her kan du bruke det du har av grønnsaker i skuffen, og scampi kan du bytte ut med for eksempel reker eller kylling.


Til to personer brukte jeg:

1,5 dl ukokt ris
300 g hvitløksmarinerte scampi
1 grapefrukt
1 avokado
1/2 rød spisspaprika
1/2 gul paprika
en neve frisk koriander
saften av 1/2 lime
salt

Kok risen etter avvisningen på pakken, hell den over i et dørslag og skyll den i vann til den er lunken.
Kutt opp paprika og avokado, filetér grapefrukten og del båtene i biter og grovhakk koriander. Bland alt sammen i en bolle sammen med risen.

Varm opp en stekepanne med litt olje og stek scampi raskt i et lite minutt på hver side. Du vil se at de skifter farge fra grå til lys rosa, da er de ferdige.
Anrett rissalaten på tallerkener, legg over scampi og nyt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar