Til 24 stk måler du opp:
440 g hvetemel
440 g sukker
1 ts bakepulver
2 ts natron
1 ts salt
200 g usukra kakaopulver
2,4 dl nøytral olje
4,8 dl varmt vann
2 egg
2 ts vaniljeekstrakt
2 stk Snickerssjokolade
Forvarm stekeovnen til 170 grader.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle og alle de våte ingredienesen i en annen bolle. Hell den våte blandingen over i den tørree og rør alt godt sammen til du får en jevn og klumpfri røre.
Sett utover cupcakesformer, bruk gjerne et muffinsbrett slik at de holder fasongen.
Fyll opp formene med 2 ss røre, legg i en liten bit med snickerssjokolade i hver form og topp med 2-3 ss røre slik at formene blir 2/3 fulle.
Stek cupcakesene i 15-20 minutter, sjekk at de er gjennomstekte med en bakepinne. Avkjøl først i muffinsbrettet i ti minutter før du legger dem over på en rist.
Frosting:
250 g mykt smør
100 g delfiafett
2 ts vaniljeekstrakt
500 g melis
1 dl karamellsaus
1/4 ts salt
snickers/peanøtter og karamellsaus til pynt
Pisk sammen romtemperert smør og delfiafett i en bolle til smøret er hvitt. Tilsett melis og pisk videre til du får en luftig og hvit frosting. Bland inn karamellsaus, vaniljeekstrakt og salt.
Ha frostingen over i en sprøytepose med den tippen du vil bruke og legg posen i kjøleskapet i 30 minutter.
Når cupcakesene er helt avkjølt kan du sprøyte dem med frosting og pynte med hakket snickerssjokolade/peanøtter og ringle over karamellsaus.
440 g hvetemel
440 g sukker
1 ts bakepulver
2 ts natron
1 ts salt
200 g usukra kakaopulver
2,4 dl nøytral olje
4,8 dl varmt vann
2 egg
2 ts vaniljeekstrakt
2 stk Snickerssjokolade
Forvarm stekeovnen til 170 grader.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle og alle de våte ingredienesen i en annen bolle. Hell den våte blandingen over i den tørree og rør alt godt sammen til du får en jevn og klumpfri røre.
Sett utover cupcakesformer, bruk gjerne et muffinsbrett slik at de holder fasongen.
Fyll opp formene med 2 ss røre, legg i en liten bit med snickerssjokolade i hver form og topp med 2-3 ss røre slik at formene blir 2/3 fulle.
Stek cupcakesene i 15-20 minutter, sjekk at de er gjennomstekte med en bakepinne. Avkjøl først i muffinsbrettet i ti minutter før du legger dem over på en rist.
250 g mykt smør
100 g delfiafett
2 ts vaniljeekstrakt
500 g melis
1 dl karamellsaus
1/4 ts salt
snickers/peanøtter og karamellsaus til pynt
Pisk sammen romtemperert smør og delfiafett i en bolle til smøret er hvitt. Tilsett melis og pisk videre til du får en luftig og hvit frosting. Bland inn karamellsaus, vaniljeekstrakt og salt.
Ha frostingen over i en sprøytepose med den tippen du vil bruke og legg posen i kjøleskapet i 30 minutter.
Når cupcakesene er helt avkjølt kan du sprøyte dem med frosting og pynte med hakket snickerssjokolade/peanøtter og ringle over karamellsaus.
Nam!!! de så skikkelig god ut!:D
SvarSlettSå helt fantastisk fristende ut ja ;)
SvarSlettÅ jøje meg, dette ser godt ut! Så utrolig fristende med karamellsaus, og frostingen ser nydelig ut!!
SvarSlettOMG - de ser utroligt gode ud Kristin!!
SvarSlettNom nom nom nom =D
De bedste hilsner
Faster Philip
Går det ann å bytte ut delfiafett med noe annet?
SvarSlettJa, du kan gjerne bytte ut med 100g naturell kremost. Da blir frostingen myk, kremet og god, samtidig som den ikke blir fullt så fet.
SvarSlettLykke til :-)