onsdag 8. desember 2010

Verdens beste - Kvæfjordkake

Denne oppskriften fikk jeg av min tante Grete for mange år siden, og den har blitt laget utrolig mange ganger siden da :-)

Til en langpanne trenger du:

125 g smør
125 g sukker
5 eggeplommer
5 ss melk
75 g mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

5 eggehviter
225 g sukker

ca 100 g hakkede mandler


1 pakke romkrem
3 dl kremføte



Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett en og en eggeplomme om gangen, rør godt imellom hver gang.
Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og vend det inn i røren vekselsvis med melk.




Stryk røren utover en bakepapirkledt langpanne.



Stivpisk eggehvitene, tilsett sukkeret og pisk lenge til du får en stiv og blank marengsmasse.
Stryk marengsen jevnt over bunnen og strø over hakkede mandler.



Stek kaken på 175 grader i 30-40 minutter på nederste rille.



La kaken avkjøles helt før du deler den i to på bredden.
Legg den ene halvdelen over på et fat.



Pisk sammen romkremen etter anvisningen på pakken og bland den sammen med piska kremfløte.
Bre kremen over den ene kakehalvdelen og legg den andre delen over.



Nyt :-)

3 kommentarer:

  1. Jeg er fra Kvæfjord og der snur vi den nederste delen på hodet slik at marengsen ikke blir klissen av fyllet.

    SvarSlett
  2. Anonym:
    Ja, jeg har skjønt at mange gjør det, emn det er ikke jeg vandt med :-)

    SvarSlett