Har aldri vært noe spesielt glad i hvit fisk, men hvis det blir servert sammen med tilbehør med mye smak går det så absolutt ann :-)
Til 3 personer finner du frem:
500 g torskefilet, skinn og beinfri
salt og pepper
Gremolata:
1 liten bunt persille
0,5 dl solsikkeolje
1 fedd hvitløk, revet
litt sitronsaft
4-5 store mandelpoteter
nøytral olje
Maldonsalt
Ratatouille finner du oppskrift på HER
Sett stekeovnen på 200 grader.
Vask mandelpotetene godt og del dem i to på langs. Legg dem med snittsiden opp i en ildfast form, ringle over olje og strø over litt Maldonsalt. Sett dem på miderste rille i stekeovnen og la de stå i ca 30 minutter til de har fått en gyllen og sprø overflate.
Imen lager du ratatouille og lar den stå å småputre på lav varme.
Finhakk persille og riv hvitløksfeddet. Ha det over i en morter sammen med olje og sitronsaft, arbeid alt godt sammen til en jevn blanding.
Skjær opp torsken i porsjonsstykker, vend dem i litt olje og legg dem i en ildfast form. Krydre godt med salt og pepper og sett de inn i ovnen sammen med potetene. Etter ca 6-7 minutter tar du torsken ut, smører utover ca 2 ts gremolata på hvert stykke og setter dem i ovnen i ett minutt til.
salt og pepper
Gremolata:
1 liten bunt persille
0,5 dl solsikkeolje
1 fedd hvitløk, revet
litt sitronsaft
4-5 store mandelpoteter
nøytral olje
Maldonsalt
Ratatouille finner du oppskrift på HER
Sett stekeovnen på 200 grader.
Vask mandelpotetene godt og del dem i to på langs. Legg dem med snittsiden opp i en ildfast form, ringle over olje og strø over litt Maldonsalt. Sett dem på miderste rille i stekeovnen og la de stå i ca 30 minutter til de har fått en gyllen og sprø overflate.
Imen lager du ratatouille og lar den stå å småputre på lav varme.
Finhakk persille og riv hvitløksfeddet. Ha det over i en morter sammen med olje og sitronsaft, arbeid alt godt sammen til en jevn blanding.
Skjær opp torsken i porsjonsstykker, vend dem i litt olje og legg dem i en ildfast form. Krydre godt med salt og pepper og sett de inn i ovnen sammen med potetene. Etter ca 6-7 minutter tar du torsken ut, smører utover ca 2 ts gremolata på hvert stykke og setter dem i ovnen i ett minutt til.
Sjekk at fisken er ferdig stekt ved at den flaker seg lett opp hvis du pirker litt på den.
Server torsken på en seng av ratatouille med stekte mandelpoteter ved siden av :-)
Dette ser deilig ut! Du har fått en Award fra meg som du kan hente på http://noegodtpabordet.blogspot.com/2010/11/cherry-on-top-award.html
SvarSlettHa en super helg!:)
Hei.
SvarSlettDu kommer til å bli en dyktig kokk!
Håper du vil bli medlem med mange mat glade folk og bloggere på FB under samme navn.
Der er det åpent for alle til å bidra med et eller annet, - og du vil få flere lesere til siden din.
Velkommen :-)
Siw.
http://www.facebook.com/#!/pages/Vin-Mat-Inspirasjon/129816200410487?v=wall
På potetene er det også utrolig godt med timian- og paprikakrydder :)
SvarSlett