Her en dag da jeg rydda i de enorme mengdene med oppskriftsbøker, - hefter og - ark jeg har fant jeg igjen en oppskrift på potetsuppe som vi lagde i heimkunnskapen i 7. klasse. Jeg husker veldig godt at den suppen var god, så da ble det nettopp dét som ble middagen her om dagen.
Til to personer trenger du:
5 mellomstore poteter
1/3 av en purre
1 liter vann
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl fløte
1 ss smør
salt og pepper
eventuelt noen skiver chorizopølse
Til to personer trenger du:
5 mellomstore poteter
1/3 av en purre
1 liter vann
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl fløte
1 ss smør
salt og pepper
eventuelt noen skiver chorizopølse
Vask potetene godt og skrell dem.
Skjær dem i terninger.
Splitt purren på langs og vask den godt inni med kaldt vann, der sitter det ofte liott jord.
Skjær purren i tynne skiver.
Kok opp vannet i en kjele og ha i potetbitene og purren, kok til det er mørt uten lokk sammen med buljongterningen.
Tilsett fløte og smør i suppen og rør godt. Ta kjelen av plata og bruk en stavmikser eller lignende til å kjøre suppen til den er helt glatt. Sett kjelen tilbake på plata og smak til med salt og pepper.
Dersom suppen blir litt for tykk kan du spe med litt melk eller fløte.
Stek skiver med chorizo i en varm tørr panne til de er sprø og legg oppå suppen før servering, du kan også ringle over litt av oljen som blir igjen i pannen til pynt.
Vel bekommer :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar