mandag 28. november 2011

Stekt laks på byggrynsalat med chilidressing

Rask og enkel hverdagsmat som kan stå på bordet i løpet av 30 minutter, slikt liker vi!


Til to personer brukte jeg:

300 g laksefilet uten skinn og bein
sitronpepper
salt
sitronsaft

Byggrynsalat:
80 g byggryn, bløtlagt kvelden før
1 tomat
1/2 gul paprika
1/4 agurk
1 kepaløk
finhakket persille
maldonsalt
grovmalt pepper
god olivenolje
sitronsaft

Chilidressing:
4 ss rømme
1,5-2 ss sweet chili saus
noen dråper limejuice
salt

Begynn med å koke byggryn i det samme vannet som de har ligget i bløt i. Kok i ca 30 minutter til grynene er møre.

I mellomtiden krydrer du laksen godt og skviser over litt sitronsaft. Varm opp en stekepanne med godt med smør og stek laksen i 2-3 minutter på hver side til den har en gyllen, sprø skorpe. La laksen hvile mens du gjør ferdig byggrynsalaten og dressingen.



Bland sammen rømme og chilisaus, smak deg frem med mengden og smak til med salt og limejuice til slutt.
Kutt opp grønnsaker i passende biter og bland inn i byggrynene. Tilsett maldonsalt, pepper, god olivenolje, persille og sitronsaft og bland alt godt sammen.
Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar