Nok en suppe til kalde høst- og (snart) vinter-kvelder. Sett i gang og kok du også!
Til fire personer trenger du:
olje til steking
1 kepaløk, finhakket
1/2 rød paprika, i små biter
1 boks hakkede tomater
Til fire personer trenger du:
olje til steking
1 kepaløk, finhakket
1/2 rød paprika, i små biter
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpurè
1/2 ts sukker
12 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
1 stort kyllingbryst, ferdig stekt eller kokt - revet i biter
1 brokkoli, i små buketter
2 dl ukokt fusilli pasta, gjerne fullkorn
2/3 ts chiliflak
salt og pepper
12 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
1 stort kyllingbryst, ferdig stekt eller kokt - revet i biter
1 brokkoli, i små buketter
2 dl ukokt fusilli pasta, gjerne fullkorn
2/3 ts chiliflak
salt og pepper
Kok pasta etter anvisningen på pakken, hell av kokevannet og ringle over litt god olivenolje.
Fres løk og paprika i olje i et par minutter før du heller på hakkede tomater. rør inn tomatpuré og litt sukker for å runde av saen. Hell på vann og tilsett buljongterningene, la det hele koke opp og koke på middels varme uten lokk i fem minutter. Ha i brokkoli og ko i to-tre minutter, smak deretter til med salt, pepper og chili.
Server suppen med godt brød og nyt!
NB: oppskriften sier egentlig at man skal tilsette pastaen i suppen, men jeg syntes det er bedre å ha den ved siden av. Da unngår du at pastaen blir overkokt når den blir liggende i suppen - for du vil vel at pastaen i porsjon nummer to skal smake like godt som i nummer én?
Fres løk og paprika i olje i et par minutter før du heller på hakkede tomater. rør inn tomatpuré og litt sukker for å runde av saen. Hell på vann og tilsett buljongterningene, la det hele koke opp og koke på middels varme uten lokk i fem minutter. Ha i brokkoli og ko i to-tre minutter, smak deretter til med salt, pepper og chili.
Server suppen med godt brød og nyt!
NB: oppskriften sier egentlig at man skal tilsette pastaen i suppen, men jeg syntes det er bedre å ha den ved siden av. Da unngår du at pastaen blir overkokt når den blir liggende i suppen - for du vil vel at pastaen i porsjon nummer to skal smake like godt som i nummer én?
(Oppskriften er hentet fra matprat.no, men jeg har gjort noen endringer)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar